Bicèrin (або Турин Баваріса) - гарячий напій, трохи солодкий і трохи гіркий, народився в Туріні в вісімнадцятому столітті. Кава, темний шоколад і свіжі вершки: завдяки трьом простим інгредієнтам, Бічерін, який подається разом з місцевим домашнім печивом, радує в холодні пьемонтские зимові дні протягом поколінь. Сьогодні, як і два століття тому, для джентльменів того часу і сьогоднішніх туристів, цей «маленький келих» - насолоди, від якого важко відмовитися, в Кроті і за його межами.

Традиційний Бічерін представлений в трьох різних варіантах: перший, дуже схожий на нинішній капучино, другий, більш густий, суміш кави і розтопленого темного шоколаду, і третій, густий, насичений, - в три шари: кава, вершки і розтоплений шоколад. Останній є найпопулярнішим і цінним «рецептом». Схоже, що Ернест Хемінгуей буквально закохався в нього, настільки, що він вважав це «однією з 100 речей в світі, необхідної для збереження».

Bicèrin является гордостью всех исторических кафе в Турине. Несмотря на оригинальный рецепт и точные дозы, ревностно охраняет Аль Бисерин, место, где он родился и от которого он получил свое имя, во всех барах столицы Пьемонта можно насладиться многими вариациями этого напитка. И не только в баре: попробовать свои силы дома в приготовлении этого деликатного и обволакивающего напитка гораздо проще, чем вы думаете.

Домашній бічерін: інгредієнти і рецепт

Кращий спосіб встати з ліжка і почати холодний зимовий ранок! Приготуйте і насолодитеся чарівною комбінацією кави і шоколаду, двох чарівних смаків, об'єднаних ніжною вершковою нотою молока.

Ось інгредієнти, напій для 6 осіб і процедура приготування в домашніх умовах в кілька простих кроків.

Темний шоколад - 200 гр
Кава - 200 мл
Цукровий сироп - 1 ст. л.
Цукор - 2 ст. л.
Молоко - 50 мл
Свіжі вершки - 100 мл

Підготовка

Спочатку приготуйте гарячий шоколад, інгредієнт, який надає напою консистенцію і кремоподібні.

Дрібно нарізати темний шоколад, і розтопити на водяній бані. Вилийте розтоплений шоколад в каструлю і на повільному вогні, додавши молоко кімнатної температури і чайну ложку цукру. Ретельно перемішайте, поки гарячий шоколад не стане досить густим і вершковим.
А поки покладіть свіжі вершки в миску, додайте ложку цукрового сиропу і все вручну збивайте віночком, поки не отримаєте м'які полувзбітие вершки.

Нарешті, приготуйте каву. Найпростіший спосіб отримати незмінно хороший кави - капсули Nespresso. Магазин i-coffee.com.ua вважає найбільш сумісні капсули з цим напоєм - Kazaar Nespresso

Тепер, коли всі інгредієнти готові, ви можете приготувати Бічерін!

Приготування

Вилийте шар шоколаду в скляний келих, потім підсолоджений кави і, нарешті, свіжі вершки, створивши три горизонтальних смужки шарів. Можна збагатити всю цю пишність какао-порошком. Вітаємо, ваш Бічерін тепер готовий до подачі!

Пам'ятайте: цим смачним напоєм слід насолоджуватися гарячим, свіжоприготовленим, з хорошим домашнім пісочним печивом. Може бути, взимку, перед каміном, в компанії ваших близьких або друзів, Ви насолодитеся невеликим, але інтенсивним моментом задоволення!